55+

Informatie voor 55+-ers

Leuk dat jij interesse hebt in TV ’t Trambaantje! Wil jij graag leren tennissen? Of ben jij al een fanatieke en ervaren speler die vooral competitie- en toernooiwedstrijden wil spelen? Misschien ga je tennissen, omdat jij je fitter wilt voelen en gezonder wilt bezig zijn? Of vind je het juist leuk om andere mensen te leren kennen en samen actief bezig te zijn. Tennis kan ook een sport zijn waarbij je niet gebonden hoeft te zijn aan een bepaalde dag of tijd. TV ’t Trambaantje heeft voor ieder wat wils. Daar voel je je zeker snel thuis!

TV ’t Trambaantje maakt onderscheid in het lidmaatschap voor seniorleden en voor zogenaamde 55+-leden. Met 55+-leden bedoelen wij dames vanaf 50 jaar en heren vanaf 55 jaar met een 55+-abonnement. 55+-ers kunnen als seniorlid inschrijven bij TV ’t Trambaantje, maar onze tennisvereniging kent voor hen dus ook een speciaal, goedkoper 55+-abonnement.

Lidmaatschap 55+-leden

55+-leden mogen tijdens werkdagen tot 17.00 uur tennissen op het tennispark. Daarnaast mogen zij deelnemen aan de KNLTB-competitie, de KNLTB-toernooien, het Peter van Lieshouttoernooi, het kacheltoernooi en de nieuwe ledendag. Verder worden voor hen activiteiten georganiseerd door de 55+-commissie. Seniorleden mogen natuurlijk samen met de 55+ -leden tennissen. Omdat voor de 55+-leden de mogelijkheden om te tennissen beperkter zijn dan voor seniorleden, geldt voor 55+-leden een lagere contributie.

Na betaling van de contributie ontvang je een KNLTB-pasje en heb je vrij toegang tot het tennispark en de toiletten. Voor de ledenpas moet een eenmalige borg van €12,50 betaald worden. Dit bedrag krijg je terug bij tijdige opzegging en inlevering van het pasje. Het inschrijfgeld bedraagt €7,50.

Activiteiten voor 55+-leden jeugdleden

De 55+-commissie van TV ’t Trambaantje organiseert activiteiten voor 55+-leden. Een aantal min of meer vaste activiteiten zijn hieronder weergegeven, maar andere activiteiten zijn altijd mogelijk.

Tossen

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend wordt vanaf 9.30 uur getost.

Tijdens de toss wordt het dubbelspel gespeeld. De spelers worden willekeurig geselecteerd. Na een half uur worden de spelers opnieuw ingedeeld. De toss biedt leden de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Verder is het een gezellige activiteit waarbij steeds met en tegen verschillende mensen wordt getennist.

Stadsinstuif

De Helmondse tennisverenigingen TV ’t Trambaantje, TV ’t Lôbke, TV Shaile, LTV DWZ, HTV en TV Carolus zijn in 2013 begonnen met de organisatie van de Stadsinstuif. Aan de Stadsinstuif mogen leden ouder dan 50 jaar deelnemen, ongeacht de speelsterkte. De tenniswedstrijden worden in de zomerperiode (vanaf april tot en met oktober) één keer per week en steeds bij een andere vereniging gespeeld. Tijdens de Stadsinstuif speelt iedere deelnemer 1 of 2 wedstrijden (naar keuze) in de dubbel en/of de mix.

Doordat elke vereniging inschrijft met een groep leden, is er geen verplichting voor de individuele leden om elke week mee te spelen. De wedstrijden worden op een dinsdagmiddag gespeeld. Het afgelopen jaar is de Stadsinstuif een gezellige en succesvolle formule gebleken.

55 + KNLTB-toernooi

Eén keer per jaar organiseert ‘t Trambaantje een 55 + KNLTB-toernooi waaraan ook seniorleden en leden van andere verenigingen kunnen deelnemen. Dit is een heel gezellige en verzorgde dag met tennis, eten, muziek en dans.

Lady’s day

In september wordt de Lady’s day georganiseerd. Een sportieve verwendag voor uitsluitend dames! Aan de Lady’s day kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen.

Fietstocht

Verder wordt onder de leden een jaarlijkse fietstocht georganiseerd.

De 55+ - commissie

Als je vragen hebt over de activiteiten voor de 55+-leden of een keer vrijblijvend wilt deelnemen aan een toss, neem dan contact op met de 55+-commissie. De 55+-commissie houdt zich ook graag aanbevolen voor suggesties of ideeën voor leuke activiteiten voor de 55+-leden.

De 55+ - commissie bestaat uit de volgende personen:

Huub Reijnders (tel. 06-28355094, e-mail [email protected]), Cora Nijhof (tel. 0492-515990, e-mail [email protected])  en Peter Boumans (tel. 06-22790753, e-mail [email protected]).

Info_55ers_2017.pdf

Vragen?

logo

E-mail

info@trambaantje.nl

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond