Nieuwsflits februari 2018

Nieuwsflits

Februari

 

IN HERINNERING JAN VAN SCHIJNDEL

Donderdag 18 januari is Jan van Schijndel overleden. Jan was al jaren lid van onze vereniging. Het laatste jaar tenniste hij met de 50+-ers. Jan was ook al jaren een trouw lid van de parkcommissie. Hij probeerde iedere dinsdag- en donderdagmorgen te komen. Dan was Jan te vinden op de grasmaaier waarmee hij het gras heel secuur maaide of hielp hij mee met een van de vele (technische) klussen die gedaan moesten worden. Wij zullen Jan missen en wensen Hennie, Wendy en de rest van de familie heel veel sterkte.
 

KACHELTOERNOOI

Michelle en Sanne organiseren op zaterdag 24 februari het gezellige kacheltoernooi. We beginnen rond 19.30 uur met sportieve tenniswedstrijdjes en zetten de avond voort met gezellige muziek, onder het genot van een hapje en drankje.
Uiteraard zal er ook heerlijke erwtensoep geserveerd worden! Ook niet-leden zijn van harte welkom. Meld je uiterlijk 20 februari 2018 aan door een mail te sturen naar [email protected].
Lees meer
 

HOE ZIET 'T TRAMBAANTJE OVER 5 JAAR UIT?

Het bestuur wil graag met de leden praten over deze vraag. Hoe ziet onze vereniging er over 5 jaar uit? En hoe gaan wij er samen voor zorgen dat we dat doel bereiken? De uitkomsten vormen de basis voor het nieuwe beleidsplan van TV ’t Trambaantje.


 
Het bestuur doet een oproep aan alle leden om mee te denken en mee te praten. Meld je aan door een mail te sturen naar [email protected]. Je ontvangt daarna een datumplanner en dan proberen we de 3 bijeenkomsten zo te plannen dat de meeste leden aanwezig kunnen zijn.
 

VRIJWILLIGER ROLAND VAN STIPHOUT

Wat doe jij voor ’t Trambaantje?
Ik organiseer de talentencompetitie. Dat is een interne competitie voor nieuwe leden. Iedere twee weken worden wedstrijden gespeeld op dinsdag en woensdag.

Hoe lang doe je dat al?
Ongeveer een half jaar.

Waarom doe je dit?
Omdat ik het leuk vind. En door de talentencompetitie leren nieuwe leden snel andere tennissers kennen.

Kost het jou veel tijd?
Een half uur in twee weken.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?
De laatste weken zijn steeds 5 dubbelwedstrijden gespeeld. Dat is heel veel.
De talentencompetitie heeft ook al geleid tot 2 teams die 8/9-competitie hebben gespeeld. ‘T Trambaantje heeft daarbij 2x de eerste plaats gehaald en 1 keer de tweede plaats. Een keer de tweede plaats, omdat het andere team van ‘t Trambaantje toen eerste werd!

Wat is jouw wens voor ’t Trambaantje?
Dat de spelers van de talentencompetitie met 4 teams mee gaan spelen in de 8/9 competitie.
 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Maandag 29 januari is de algemene ledenvergadering gehouden. Ruim 30 leden waren aanwezig en zijn door het bestuur en de commissies op de hoogte gebracht van de stand van zaken en plannen voor komend jaar.
Hieronder vind je het hele verslag van de ALV.
 
Lees meer
 

STUDENTENLIDMAATSCHAP

De algemene ledenvergadering heeft het voorstel van het bestuur aangenomen om een lidmaatschap voor studenten in te voeren. Voor studenten ouder dan 18 jaar bedraagt de jaarlijkse contributie €75,=.
Dit lidmaatschap geldt  voor voltijds studenten die in het bezit zijn van een OV jaarkaart of schoolpas. Dit geldt dus niet voor mensen die in deeltijd studeren.
 

KAMPIOEN WINTERCOMPETITIE

Door het winnen van alle 7 wedstrijden in de 1ste klasse gemengd dubbel 17+ op zaterdag is het team van captain Michelle Brierly onder haar bezielende leiding kampioen geworden in de afgelopen wintercompetitie. Van de 28 wedstrijden werden er slechts 5 verloren, een kei goeie prestatie! 

 
Temeer als je bedenkt dat er in één Topklasse en 2 Hoofdklassen slechts 24 teams hoger hebben gespeeld afgelopen winter. Hartelijk gefeliciteerd Michelle Brierly, Ilone Dekkers, Martijn Wijtman en Bas de Wild. Ook met dank aan invallers Wendy van Schijndel, Iris Heesmans en Jaap Zwets. Volgende winter naar de hoofdklasse!?!
 
 

AED CURSUS

In het halletje van het clubgebouw hangt een AED-apparaat. We hebben dus ook leden nodig die de AED kunnen gebruiken. Een cursus reanimatie volg je niet voor jezelf, maar voor je tennismaatjes, familieleden, vrienden of andere toevallige voorbijgangers. 
De EHBO vereniging Brouwhuis-Rijpelberg biedt een gratis (herhalingscursus) reanimatie aan. Voorwaarde is wel dat je je ook aanmeldt bij HartslagNu. Meld je aan voor de cursus door een mail te sturen naar [email protected]. Voor meer informatie bel 0492-514096 of 06-21693610 of kijk op bijgevoegde flyer.
 
Lees meer
 

INGEZONDEN BERICHT

LET OP! Nieuw, en te Huur,

Wie kan goed ruiken?

En duikt in alle struiken, vind alle ballen Groot of Klein?

Dat kan alleen ons ballenhond Bora van het Trambaantje zijn!
 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de baas van Bora.

 

BAAN- EN KANTINEREGLEMENT

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft het bestuur ook aangegeven dat zij aanbevelingen uit het ‘’Rapport van de onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport‘’ onderschrijft. Namelijk dat seksuele intimidatie en misbruik niet wordt getolereerd. En dat elke melding daarvan serieus en zorgvuldig wordt afgehandeld. Het baan- en kantinereglement is hierop aangepast. Dergelijke situaties kunnen gemeld worden bij een van de bestuursleden.

Lees meer
 

RADIO INTERVIEW

John van Schijndel en Marlou Steenbergen hebben vrijdag 2 februari een bijdrage geleverd aan het programma Sportradio Helmond. Ze waren aanwezig in de studio van Radio Helmond in de cacaofabriek. Het interview door Niek de Groot was een leuke ervaring. Je kunt het programma (02-02-2018 20:00 uur) hieronder beluisteren.

Luister
 

HELP JE MEE?

TV 't Trambaantje is een vereniging en dat betekent dat de leden er samen voor moeten zorgen dat we allemaal kunnen tennissen op een prachtig park, wedstrijden kunnen spelen en kunnen genieten van een drankje in de bar.
Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe krachten in het bestuur, de technische commissie, jeugdcommissie en parkcommissie. Wil je liever ergens anders mee helpen? Dan kan dat ook.
Lees meer
 

WAT VIND FRANCY BOGAARD?

Wanneer tennis jij?
Op maandagochtend met de 50+-ers tussen 9.30 en 11.30 uur.

Hoe lang tennis jij al bij ‘t Trambaantje?
Zeker 15 jaar. Al zolang, dat ik het niet meer precies weet.

Wat vind je leuk aan tennis?
Het kopje koffie in de pauze! Wij hebben een gezellige, leuke club bij ’t Trambaantje. En ik vind het ook fijn dat ik leuk kan mee tennissen met de maandagochtend groep. Het niveau ligt niet superhoog. Gezelligheid past meer bij mij dan sportiviteit. Maar de maandagochtend is voor mij wel heilig. Ben mag dan niet komen!
 
Wat is jouw uitdaging bij ‘t Trambaantje?
Misschien ga ik wel samen met anderen een activiteit voor 50+-ers organiseren. Ik heb wel een idee, maar dat is nog een verrassing!
 

TRAINING

De nieuwe trainingsserie voor senioren begint rond week 10 (5 maart). Senioren kunnen dan 11 weken trainen bij TopServe voor €134,-. De eerste trainingen worden bij 't Löbke gegeven en daarna bij 't Trambaantje.
De trainingssessie voor jeugdleden loopt nog door tot de zomervakantie.

Zodra de inschrijfformulieren beschikbaar zijn, worden jullie daarover geïnformeerd. Heb je andere wensen, neem dan contact op met Kjel Beks ([email protected] of telefoonnr. 06-476 245 72).
 

NOG MEER TE DOEN!

  • 24 februari: Kacheltoernooi (vanaf 19.30 uur)
  • 6 maart t/m 3 april: Peter van Lieshouttoernooi (iedere dinsdag)
  • t/m 28 maart: op woensdagavond zijn 2 banen bezet door tennissers van Carolus
  • 12, 19 en 26 maart: op maandagavond zijn vanaf 20.00 uur 3 banen bezet door training Carolus
  • 6 april: begin voorjaars competitie
  • 8 april: toernooi familie Ooms (4 banen bezet van 13.00-18.00 uur)
  • 19 tot en met 25 maart: Open krokus voorjaarstoernooi van HTV. aanmelden uiterlijk 5 maart via www.toernooi.nl.
  • 10 t/m 20 mei: open voorjaarstoernooi TV 't Trambaantje
Lees meer over HTV
 
 
Copyright © 2018 TV 't Trambaantje, All rights reserved.


 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0492-515799 (Kantine)

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond